• Voor al jouw waxbehandelingen aan huis!
  • Kwaliteit wax voor elk huidtype!
  • Comfortabel, tijdbesparend en vertrouwd in je eigen omgeving.
  • 7 dagen per week waxbehandelingen aan huis.
  • Corona proof!

De waxbehandeling en werkwijze

Een goede en juiste voorbereiding is essentieel voor het waxen. De juiste voor- en nabehandeling versoepelt de waxprocedure, bespaart tijd en voorkomt overbodige pijn. Voor de wax behandeling wordt altijd een before wax op olie basis gebruikt. Dit is een speciaal ontwikkeld formule voor waxbehandelingen. De before wax maakt de huid namelijk vrij van vocht, huidschilfers, bacteriën en make-up. Dit zijn belemmeringen voor een pijnvrij harsproces en een mooi resultaat.

De waxbehandeling
Waxen is een populaire optie om je huid wekenlang glad en haarloos te houden.

Maar je huid heeft wat voorbereiding nodig om je ongemak te minimaliseren en je te helpen de beste resultaten te behalen. Om er zeker van te zijn dat je klaar bent voor je wax-afspraak zijn dit de beste manieren om je voor te bereiden voor je waxbehandelingen.

Controleer je huid
Het maakt niet uit welk lichaamsonderdeel je laat waxen, controleer altijd je huid. Een kapotte huid of ontsteking moet genezen voordat je klaar bent om te laten waxen. Als je moedervlekken, schoonheidsvlekken of piercings hebt, wijs ze dan aan de waxspecialiste zodat ze beschermd kunnen worden tijdens het waxen.

Laat je haar groeien, maar niet te lang
Houd het haar lang genoeg zodat de wax het vast kan grijpen. Als het haar te kort is, kan de wax het niet goed genoeg opnemen om het te verwijderen; als het te lang is, gaat het niet hechten en veroorzaakt het meer pijn. Aangeraden wordt om minimaal een halve cm tot 1 cm te laten groeien.

Scrubben
Scrub je huid een dag of twee zachtjes voordat je laat waxen en sla de harde scrubs over op de dag van je wax-afspraak. Een ruw washandje is perfect voor een zachte peeling, maar scrub niet te hard.

Hydratatie
Bevochtig je huid goed op de dagen voorafgaand aan je afspraak. Vocht inbrengende crème kan het haar bedekken en de grip van de wax verstoren, dus vermijd hydratatie op de dag van je waxbehandeling. Advies is ook geen deodorant te gebruiken of bijvoorbeeld lotion.

Schaamstreek
Houd de huid in de schaamstreek schoon. Hygiëne staat hoog in het vaandel. Het verzoek om daarom schoon en verzorgd op de afspraak te verschijnen en tijdens menstruatie een tampon te gebruiken.

Losse kleding
Draag losse kleding om irritatie te voorkomen op de huid.

Na verzorging
Na de behandeling is het advies om minimaal 24 tot 48 uur geen gebruik te maken van;
Sauna, zwembad (chloor) en de zonnebank.

Totdat de roodheid afgenomen is (24 tot 48 uur), wordt er sterk afgeraden om geparfumeerde verzorgingsproducten zoals deodorant te gebruiken en te scrubben.

Voor de optimale resultaat van je waxbehandelingen wordt er aangeraden om niet te scheren tussen de waxbehandelingen door.

Na de behandeling wordt er altijd een afterwax op olie basis gebruikt. Dit is een speciaal ontwikkeld formule voor waxbehandelingen. De afterwax verzorgt en kalmeert de huid en zorgt ervoor dat de waxresten netjes wordt verwijderd van je huid en voorkomt irritatie op de huid.

Werkwijze
Hygiëne staat hoog in het vaandel. Dit is essentieel voor jou, mij en onze medemens. Daarom is het van belang om transparant te zijn naar elkaar toe. Dat is de reden om inzicht te geven in de werkwijze. 

Voor de waxbehandeling - desinfectie
De behandeltafel wordt altijd voor en na de behandeling gedesinfecteerd. Ook wordt er altijd een nieuwe behandelpapier over de behandeltafel geschoven.

Het lichaamsonderdeel wordt gereinigd met een speciaal ontwikkeld before wax. Dit is een kwalitatief product wat gebruikt kan worden op elk lichaamsonderdeel.

Double dipping
No double dipping! De houten spatels worden nooit meer dan één keer gebruikt. Dit om ultieme hygiëne te garanderen. Dit geldt ook voor de harsrollers. De harsroller wordt na gebruik van één klant meteen weggegooid.

Waxbehandeling
Er wordt gebruik gemaakt van een mondkapje en nieuwe handschoenen. Na de behandeling worden de handschoenen gelijk weggegooid.

Nabehandeling
Na de waxbehandeling wordt de huid opnieuw gereinigd met de afterwax.

Vervolgens wordt de behandeltafel in het bijzijn opnieuw gereinigd met een disinfectie middel.

Hygiene staat voorop!