• Voor al jouw waxbehandelingen aan huis!
  • Kwaliteit wax voor elk huidtype!
  • Comfortabel, tijdbesparend en vertrouwd in je eigen omgeving.
  • 7 dagen per week waxbehandelingen aan huis.
  • Corona proof!

Waxen of scheren

In feite kan deze eenvoudige levenskeuze je dagelijks leven beïnvloeden. Scheren kan een gemakkelijke en snelle optie zijn om je lichaamshaar te verwijderen, ook omdat het goedkoop is. Het kost maar een scheermesje en een paar minuten om klaar te zijn voor gebruik. Maar vaak mis je plekken waar jezelf er niet goed bij kunt, het kost tijd omdat je vaak moet scheren en je voelt de stoppels al na 2 dagen. Daarnaast hebben veel vrouwen last van ingegroeide haarzakjes.

Waxen is op de lange termijn tijdbesparend - samen met vele andere voordelen. Als je voor- en nadelen vergelijkt en kiest wat het beste is voor jou en je huid, is er maar één winnaar: WAXEN.

Voordelen en nadelen
Scheermessen en snijwonden zijn goede vrienden. Bij het scheren kun je jezelf verwonden door de scherpe mesjes.

Geen jeuk meer
Als je benen, oksels of je schaamstreek hebt geschoren, weet je waar we het hier over hebben. Het is een jeukende! Dit is een veel voorkomend probleem bij vrouwen, zelfs direct na het scheren. Erg vervelend!

Langdurige resultaten
Wat scheren in feite doet, is het zichtbare deel van het haar op het huidoppervlak afsnijden. Dat is de reden waarom het haar na het scheren snel terug groeit in vergelijking met waxen. Waxen verwijdert het haar vanaf de wortel, waardoor je haar langer nodig heeft om te groeien. Het groeiproces komt pas na drie tot vier weken! Hoe fijn is dat! In de tussentijd heb je geen last van harde stoppels of ingegroeide haarzakjes.

Haarwortel
Omdat bij het waxen haren uit de wortel worden getrokken, worden de haarzakjes verzwakt. Wanneer het haar terug groeit, is het minder sterk en zal het zwakker blijven naarmate je regelmatig laat waxen. Het kan zelfs ophouden met groeien!

Dunnere haren.
Je weet al dat waxen de haarzakjes verzwakt, toch? Dit zorgt er nu ook voor dat je haren veel dunner worden.

Waxen verwijdert dode huidcellen
Een ander voordeel van waxen is dat het dode huidcellen verwijderd en een geheel nieuwe en lichtere huidlaag achterlaat.

Soepeler resultaat
Jouw huid zal na de behandeling zachter en gladder zijn. Dat is een garantie! Dit is een enorm voordeel dat gepaard gaat met waxen en het staat bij veel vrouwen bovenaan de lijst met favoriete ontharingsmethoden. 

Donkere vlekken op de huid
In sommige gevallen ontstaat hyperpigmentatie - wanneer delen van de huid donkerder worden dan de rest - door constant te scheren. Dit is natuurlijk erg vervelend maar dit zal nooit gebeuren met waxen. Integendeel, door jezelf te laten waxen worden ook dode huidcellen eraf gewaxt waardoor er een nieuw laagje huid ontstaan. Je ziet gelijk resultaat!

Over het algemeen betere resultaten!
Ook al gaat scheren sneller dan waxen, het levert geen lange termijnresultaten op. Scheren kan jou redden wanneer je plotseling een speciaal gelegenheid moet bijwonen. Het is misschien een makkelijke uitweg, maar het is zeker niet de beste. Want na ongeveer 3 dagen zul je weer last hebben van harde stoppels en dat is zeker niet fijn.

Kortom, waxen heeft echt de voorkeur voor een gezonde en een prachtige huid met een langdurig effect.